cart2 Kundvagn
3 Konto
Kontakta oss
4 Information
Tio av 80- och 90-talets bästa intro från tecknade serier
Skribent:   |  08/25/2017 00:00:00   |   Populärkultur   |   0 Kommentarer
Tio av 80- och 90-talets bästa intro från tecknade serier

Har du precis som jag växt upp under 80- och 90-talet? Då kanske det troligtvis knipa till lite extra i nostalgi-nerven när vi tillsammans går igenom min lista med de 10 bästa intronerna från tecknade serier under 80- och 90-talet. Tål att påpekas att detta är en väldigt personlig lista! Om du saknar något på listan så tveka inte att lämna en kommentar! Vi börjar med plats nummer...

10. Räddningspatrullen (89-90)

För att citera toppkommentaren på Youtube: "Tycker jävligt synd om barnen som växer upp utan bra tecknade serier." Fantastiskt bra serie med Piff & Puff som fick lösa diverse brott (eller obekvämligheter).  

9. Sailor Moon S1 (92-93)

Den här är väl lite av en "guilty pleasure" från förr. Det var väl lite här någonstans som Anime började leta sig in i det svenska folkhemmet på riktigt. Handlar framförallt om en tjej i yngre tonåren som får magiska krafter och lite ansvar på köpet (rädda universum e.t.c.). Är det förresten bara jag som undrar varför där inte fanns någon Sailor Uranus?

8. Starzinger (79-80)

Denna får ett frikort i o.m. att den släpptes så nära 80-talet. Det här... här har vi grejer! Mitt absolut första möte med animerade serier från Japan. När man var liten blev man helt förtrollad, man hade aldrig sett något liknande. Serien handlar om Prinsessan Aurora som får uppdraget att återställa energin i universum. Med sig har hon tre grabbar (Cyborger) i sina bästa år. 

7. Inspector Gadget (83-86)

Under åren har Inspector Gadget kommit i mängder av olika tolkningar men det är nog ingen som slår originalet från 80-talet. Serien handlar om en 'polis' som till sitt förfogande har mängder av olika prylar, därav "gadget". Han kan inte heller använda någon av sina prylar utan att ropa ut dess namn först, alla namnen börjar dessutom med... gadget.

6. Transformers G1 (1985)

One Shall Stand, One Shall fall. Enough said.

6.1 Transformers Movie (1986)

Jag kunde inte låta bli att slänga in denna som en bonus. Hur episkt är inte introduktionen till filmen från -86? Unicron äter upp en hel j*vla planet och sedan kommer ledmotivet från 80-tals pudelrockgruppen Lion. Bättre än så här blir det inte.

5. M.A.S.K. (85-86)

  • Arbetar övertid för att bekämpa brott ✔
  • Söt Robot ✔
  • Pew pew ✔
  • Förbannat catchy låt ✔

4. Teenage Mutant Ninja Turtles (87-96)

Non stop action från ruta ett och en sjuuuuu-uuuuuukt peppig låt. Vi när nog många som har fina minnen till TMNT. Både serier, filmer och tv-spel. Fler än jag som fullkomligt älskade TMNT 2 till Nintendo?

3. Pokémon (98-01)

Handlar om pojken Ash som kommer för sent när han ska välja husdjur vilket leder till att han får r*vhålet Pikachu som husdjur. Efter några episoder visar det sig att Pikachu kanske tycker om Ash ändå. Sedan är där någon sidohistoria om hur Ash vill bli världens bästa pokémontränare, vad det nu är.

2. Ducktales (87-90)

Eller Ankliv som serien heter på Svenska. Tror Kalle anka o Co varit en stor del av alla våra liv. Här fick vi framförallt bekanta oss med Farbror Joakim, Knatte, Fnatte och Tjatte som ständigt åkte på nya 'häftiga' äventyr. 

1. Thundercats (85-89)

Det finns ingen serie som gör mig så pepp som Thundercats. I introt introduceras vi direkt till det ikoniska stridsropet "Thunder, thunder, thundercats... HOOOO!". I denna magiska serie får vi följa Lion-o och hans följeslagare, som alla är människoliknande katter. Denna serier har spänning, action och helt fantastisk musik. Därför har jag valt denna som min nummer ett.

Bubblare: Voltron (84-85)

Mer anime åt folket! Voltron handlar om fem piloter som navigerar vars ett Lejon som tillsammans skapar en stor robot vid namn Voltron. 

Dela inlägget

Kommentera

* Namn:
* Email: (Visas inte)
   Hemsida: (Sidans URL med http://)
* Kommentar:
Captcha

Kundvagn

The cart is empty.

3

Konto

Ingen konto?
Skapa ett här
4