cart2 Kundvagn
3 Konto
Kontakta oss
4 Information
8 fantastiska saker med filmen Pacific Rim
Skribent:   |  03/07/2018 00:00:00   |   Film , Populärkultur   |   0 Kommentarer
8 fantastiska saker med filmen Pacific Rim

Igår fick jag lite feeling och kollade om Pacific Rim. Uppföljaren Pacific Rim: Uprising har trots allt premiär den 23:e mars. Efter filmen bestämde mig för att skriva en topplista med några saker jag verkligen gillar med filmen. Tänk på att listan reflekterar mina personliga åsikter, finns inget objektivt alls i den :-) Och här är den, utan inbördes ordning.

Tom Morello

Rage Against the Machines gitarristen Tom Morello är med och spelar på filmens soundtrack. Han är kanske mest känd för sin förmåga att skapa unika och nya sound på gitarren. Blev du nyfiken? Lär dig mer om hans tekniker här.

GLaDOS är med i filmen! 

Eller ja, typ. Det är samma person som gör rösten till AI:n i Gipsy Dangers som till GLaDOS i spelserien Portal, nämligen Ellen McLain. Regissören Guillermo del Toro är nämligen ett stort Portal fan och han ville hylla spelserien i filmen.

Filmen slutar med en kram

Det är nog inte bara jag som är rätt less på att se samma sak upprepas i varje actionfilm, nämligen att den manliga och kvinnliga huvudrollsinnehavaren delar en kyss när 'allting lugnat ner sig'. Kvinnor och män kan faktiskt hjälpas åt utan att behöva hångla upp varandra i brygga i slutet. 

Man ser faktiskt vad som händer

Ja man ser faktiskt vad som händer i dom intensiva scenerna, Guillermo del Toro vet att publiken vill se vad som händer. Till skillnad från vissa andra regissörer *Michael Bay host host*.

Filmens intro

Där är få filmer vars första minuter är lika episka som Pacific Rims. Bevis A.

Hyllningarna till monsterfilm

Det finns mängder av hyllningar till monsterfilm i Pacific Rim. Order "Kaiju" betyder "mystiskt odjur" och används ofta för att beskriva monster som Godzilla, Gabara & Gamera. Filmen där dessutom tillägnad Ray Harryhausen och Ishirô Honda som varit delaktiga i många monsterfilmer.

Ron Perlman

Ron Perlman gör som vanligt en minnesvärd insats, det finns dessutom en mängd 'roliga' anekdoter från filmen. Detta var den första Guillermo del Toro film som Ron spelade människa i, i a.f. sedan Cronos från -93. En annan smårolig sak var att Ron behöll skorna som hans karaktär Hannibal Chau hade på sig i filmen. 

Guillermo del Toro fick smeknamnet "Totoro-san" (Min favorit)

Mana Ashida som spelar den unga version av Mako kunde inte uttala Guillermo del Toros namn, så han gav henne tillåtelse att kalla honom Totoro-san.

Dela inlägget

Kommentera

* Namn:
* Email: (Visas inte)
   Hemsida: (Sidans URL med http://)
* Kommentar:
Captcha

Kundvagn

The cart is empty.

3

Konto

Ingen konto?
Skapa ett här
4