OM LOOT LAND

Loot Lands historia börjar egentligen någonstans på 80-talet, precis som många andra historier som handlar om populärkultur. Det var nu som hypen kring tv-spel, film & serier började att växa. Världen fick stifta bekantskap med hemdatorn Commodore 64 och Nintendos första spelkonsol NES. Det var också nu som Transformers, TMNT, Thundercats, Voltron m.m. började att sändas på TV.

Det var också nu som mitt intresse för spel, film och serier började, ett intresse som följt mig genom hela livet. Jag har så otroligt många fina minnen tillsammans med andra när vi spelat på Commodore 64, NES, SNES, Sega Mega Drive, Amiga 500, Playstation, Sega Saturn, Xbox m.fl. 

Jag kommer ihåg när datorer på riktigt började leta sig in i folkhemmet någonstans i slutet på 90-talet, hur folk började att samlas med sina datorer för att spela tillsammans. Hur detta sedan växt för att bli stora datorfestivaler som Dreamhack & Birdie. 

Nyckelordet här någonstans är tillsammans. Det var när spelen flyttade online och spelades med andra som det verkligen lyfte, e-sporten växte fram. 2011 började jag tillsammans med en god vän att arrangera e-sportsträffar i Halmstad. Vi arrangerade events där vi träffades på barer för att kolla på Starcraft 2. En fantastisk tid där vi träffade likasinnade som ville uppleva e-sport på samma sätt som andra upplevde fotboll. 

Intresset för e-sporten växte och 2014 startade jag e-tidningen Trollpick som så småningom bytte namn till eSportaren. Det var en spännande tid där jag lärde mig mycket om e-sport och fick träffa lära känna mängder med intressanta personer.

2016 bestämde jag mig för att lämna eSportaren bakom mig för att satsa på e-handel. Jag tyckte att det fanns ett behov för en webbutik som satsar helhjärtat på populärkultur. Tillsammans med några vänner startade jag webbutiken Gamerloot. 2017 bestämde vi oss för att ta nästa steg tillsammans med skivbolaget Despotz Records och ombildade då bolaget till Loot Land AB.

// Ola Walfridsson
Grundare & VD Loot Land

Bolagsinformation

Loot Land AB
Grundat: 2017
Org: 559109-9923

Adress

Loot Land AB
Svängen 15
30253 Halmstad

Team Loot Land

ola walfridsson loot land

Ola Walfridsson
VD & Grundare